вторник, 5 мая 2009 г.

День семьи в оперном театре!

Euroopa ooperipäev - Estonia perepäev
Laupäeval, 9. mail kell 12-15 toimub Rahvusooperis perepäev. Euroopa Ooperipäevade raames toimuv tasuta üritus pakub rohkelt põnevat igas eas teatrisõpradele. Laval saab näha just selleks päevaks Neeme Kuninga poolt lavastatud kontsertkava "Pajatsid ja pöialpoisid". Esinevad Rahvusooperi solistid, koor, orkester ja balletitrupp.

Talveaias saavad lapsed vaadata multifilme, vanemad aga nautida kohvikumeeleolu ja kuulata mineviku- ning tulevikujutte Estonia teatrist. Dekoratsioonide maalimise saalist, Valgest ja Sinisest saalist saavad põnevad teatriteemalised töötoad, kus lapsed võivad koos estoonlastega kostüümikavandeid välja mõelda, õmmelda, meisterdada lavamaketti, muuta ennast grimmi abil, joonistada jpm. Legonurgas on võimalik panna fantaasia mängu ning ehitada Rahvusooperile uus maja. Parimatele ehitajatele Lego auhinnad.

Väikesi külastajaid lõbustab ja kommi pakub Ooperipisik Junior. Rahvusooperi artistid jagavad autogramme ja vastavad küsimustele. Kõigil on võimalus lasta ennast fotograafil teatrimiljöös jäädvustada.

Majas on sel päeval mitmeid näitusi kostüümidest, lavakujundustest ja Estonia ajaloost. Teatriturul Colombina kohvikus on müügil vanad rekvisiidid, kostüümid, pildid, plaadid jm. Saadud tulu läheb Aleksander Arderi, Ants Lauteri, Rahel Olbrei ja Hanno Kompuse „jalajälgede“ jaoks, mis sügisesel turupäeval leiavad oma koha Rävala puiesteel kuulsate estoonlaste jäljerajal.

Avatud on kõik publikuruumid, töötavad kohvikud ja kolm piletikassat. Ooperipäeval on kõigi ooperietenduste piletid aasta lõpuni müügil 30% soodsama hinnaga, sama päeva „Maskiballi“ piletid aga 50% soodustusega. Soodsaid pileteid saab osta ka Piletimaailma müügikohtadest ja internetist www.piletimaailm.com.

Euroopas alustati ühenduse Opera Europa üleskutsel ooperipäevade tähistamist kolm aastat tagasi. Sel aastal osaleb üritusel 54 ooperimaja 18 maalt.




www.opera.ee

Комментариев нет: